ГОРБАНІВСЬКИЙ ГЕРІАТРИЧНИЙ

Новини

Осінні зустрічі

В Горбанівському геріатричному пансіонаті ветеранів війни та праці 15 жовтня відбувся захід “Книжкові ласощі” від Полтавської універсальної наукової бібліотеки ім. І.П. Котляревського за участю ансамблю “Полтавська криниченька”.

Щит українського народу

До Дня захисників і захисниць України і Дня Українського козацтва в Горбанівському геріатричному пансіонаті ветеранів війни та праці проведено історичну годину “Величне ім’я – захисник України” та презентовано книжкову виставку “Нащадки козацької звитяги”.

Перемога підопічного пансіонату у змаганнях на чемпіонаті України з бочча

Підопічний Горбанівського геріатричного пансіонату ветеранів війни та праці Юрій Духно брав участь у змаганнях на чемпіонаті України з бочча серед спорсменів з ураженням опорно-рухового апарату, що відбувся з 24 по 28 червня 2024 року в місті Івано-Франківськ, та здобув I місце.

Головний оберіг державності та демократії

Підопічні пансіонату відзначили 28-у річницю Конституції України вшануванням державних символів України та проведенням тематичних заходів.

День народження старшої медичної сестри пансіонату

Привітання з днем народження старшої медичної сестри – Юлії Милогородської.

Привітання з ювілеєм лікаря

Колектив Горбанівського геріатричного пансіонату привітав із 75-річним ювілеєм лікаря-терапевта Галину Курган.

Прогулянки для людей з обмеженою рухомою активністю

Кожного дня у хорошу погоду у пансіонаті організовуються прогулянки для маломобільних підопічних.

Перегук минулих віків

Для підопічних пансіонату Полтавською обласною універсальною науковою бібліотекою ім. І.П. Котляревського був представлений усний журнал “Іван Мазепа: легенда за життя”, який провела заступник директор з туристично-екскурсійної роботи державного історико-культурного заповідника “Поле Полтавської битви” Євгенія Щербина.

День вишиванки

16 травня 2024 року у Горбанівському геріатричному пансіонату були проведені урочисті заходи до Дня вишиванки.

Вітамінний стіл для підопічних

У пансіонаті висаджують цибулю до вітамінного столу для підопічних.

Заходи до 38-ї річниці трагедії на Чорнобильської АЕС

У Горбанівському пансіонаті з нагоди 38-ї річниці трагедії на Чорнобильській АЕС адміністрацією установи з пошаною вручено квіти учасниці ліквідації аварії Жук Наталії.

Прибирання прилеглої території пансіонату триває

Роботи по благоустрою території пансіонату тривають.

День благоустрою

У Горбанівському геріатричному пансіонаті 20 квітня 2024 року проведено день благоустрою.

Заходи до річниці з дня народження Миколи Гоголя в Горбанівському геріатричному пансіонаті

Працівниками Полтавської обласної бібліотеки ім. І.П. Котляревського та Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського підопічним пансіонату було презентовано композицію ❝Микола Гоголь – таємничий, непередбачений, загадковий…❞.

Проведення на заслужений відпочинок заступника директора

Колектив Горбанівського геріатричного пансіонату з подякою та пошаною провели на заслужений відпочинок заступника директора Володимира Бєлова.

Виїзний флюорографічний огляд підопічних

У Горбанівському геріатричному пансіонаті ветеранів війни та праці згідно щорічного плану з метою діагностики та профілактики захворювань органів дихання, проводиться рентгенологічне обстеження органів грудної клітки.

Весняні акварелі

19 березня 2024 року, напередодні Міжнародного дня щастя, учні старших класів Полтавського міського багатопрофільного ліцею №1 ім. І. П. Котляревського презентували підопічним пансіонату літературно-музичну композицію “Зустрічаємо весну…”.

Шевченківські дні в Горбанівському геріатричному пансіонаті ветеранів війни та праці

До 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка підопічним пансіонату була представлена від Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського літературна-музична композиція “Живуть, Кобзаре любий, поміж нас і голос твій, і пензель твій, і слово” за участю працівників музею Ганни Барської, Віти Шовкомуд та Анни Риженко.

Весняний благоустрій в саду

У Горбанівському геріатричному пансіонаті ветеранів війни та праці доведено до ладу сад.

Святкування дня Державного Прапора

23-го серпня разом з всією Україною Горбанівський геріатричний пансіонат ветеранів війни та праці святкує день Державного Прапора.

Привітання з нагоди 70-річчя соціального працівника

24-го червня святкує день народження соціальний працівник з багаторічним стажем та досвідом роботи Липенко Валентина Василівна.

Привітання з днем народженням інженера з ремонту

22 червня святкує день народження інженер з ремонту Гелейша Валентина Іванівна. Фахівець з багаторічним стажем та досвідом. Мудра жінка, товариська, гідний приклад для молоді.  Найкращі вітання з нагоди дня народження для Валентини Іванівни від адміністрації пансіонату.

Навчальний тренінг з питань цивільного захисту для закладів соціальної допомоги

31 травня 2023 року в Горбанівському геріатричному пансіонаті ветеранів війни та праці представниками благодійної організації «Благодійний фонд «Право на захист» для працівників установи проведено навчальний тренінг з питань цивільного захисту для закладів соціальної допомоги в рамках проекту «Посилення цивільного захисту та готовності до екскалації конфлікту в Україні».  

Заголовок

Майстер-клас з творчості

30 травня 2023 року  в Горбнівському геріатричному пансіонаті ветеранів війни та праці для мешканців був проведений майстер-клас з творчості від арт-центру «Зело» за підтримки громадської організації «Художників «Пектораль№ та міжнародної організації з міграції.

изображение_viber_2023-05-03_14-40-19-415

Вправи з гімнастики

З настанням сонячного тепла у пансіонаті активно проводяться прогулянки на свіжому повітрі для маломобільних людей на візках. Під час прогулянки,  під керівництвом фахівця з ЛФК, підопічні виконують вправи з лікувальної та гігієнічної гімнастики.

IMG_20230502_101451

Наші довгожителі

1 травня  святкує  98-й рік народження підопічний  Горбанівского геріатричного пансіонату – Богдан  Микола  Федорович.  Все життя прожив на Полтавщині. Трудився в колгоспі, учасник Вітчизняної війни. Нелегка і цікава доля в цього чоловіка. У пансіонаті Микола  Федорович  проживає понад 10 років. Користується повагою серед підопічних  та персоналу. Сьогодні адміністрація з великою пошаною вітає Миколу Федоровича.
2 травня відзначає свій 91-й день народження ще одна довгожителька пансіонату – Багрій Марія Степанівна. Ця жінка нещодавно прибула до установи. Але відразу влилася у  велику та дружню родину пансіонату.  Квіти, солодощі та теплі слова – неодмінно до дня народження довгожительки.

IMG-ecfdff20e3998e4db336f5272165b4b5-V

Великдень

День Христового Воскресіння, Великдень – одне з найбільших українських свят, яке символізує перемогу життя над смертю, добра над злом, любові над ненавистю, весняного тепла над зимовими холодами. Світле свято Великодня завжди об’єднує не тільки родини, але й усіх християн по світу. Вже у цю неділю зберуться за святковим пасхальним столом дорослі та діти, бажаючи один одному надії, перемог і радості. Працівники пансіонату з великою турботою та  повагою до літніх людей намагаються передати підопічним  атмосферу родинного свята.  Вітали з Великим Воскресінням Господнім, пригощали всіх смачною паскою і розмальованими крашанками.

IMG20230331111622

Суботник

Кожної весни працівники прибирають територію пансіонату навколо житлових корпусів підопічних, підбілюють дереа, готують клумби для висаджування квітів. В нашій установі – це стало традицією, котра згуртовує навколо себе, заряджає гарним настроєм та позитивними емоціями, а головне символізує – початок весни. Тож і цієї весни трудовий колектив Горбанівського пансіонату, як завжди створює затишок, гарні умови, відчуття дому для наших підопічних. З вірою в перемогу, турботою про наших літніх мешканців, зробимо територію установи квітучою!

IMG_20230315_092217-1-1

Садок

Значну територію навколо  Горбанівського  геріатричного пансіонату  займає садок. Тут безліч різноманітних плодових та декоративних дерев. За садком  доглядають з великою турботою. Згідно сезону проводяться відповідні роботи.  Саме зараз пора обрізати та формувати крони дерев. Досвідчені спеціалісти своєї справи звертають увагу на кожне дерево. В нашій установі дбають про добре здоров’я та довге життя  мешканців пансіонату  та навіть кожної рослини.

Зарядна2

Чергова допомога для пансіонату від БО «Восток СОС»

До Горбанівського геріатричного пансіонату ветеранів війни та праці прибула чергова допомога від БО «Восток СОС» у вигляді зарядної станції EcoFlow. Це неабияка допомога для нашого закладу, бо це дає змогу бути більш підготовленими до раптових вимкнень світла. Тепер, у часи повної темряви, всі мешканці пансіонату матимуть змогу завжди залишатися на зв’язку з рідними та близькими. Висловлюємо щиру подяку БО “Восток СОС” за підтримку пансіонату в такий скрутний час!

Печі2

Допомога від БО «Восток СОС»

Днями Горбанівський геріатричний пансіонат отримав допомогу від БО «Восток СОС». Їхня підтримка має велике значення особливо для об’єктів критичної інфраструктури. В той час, коли відбуваються вимкнення електроживлення по всій Україні. Адміністрація висловлює подяку БО «Восток СОС» за печі-буржуйки, які допоможуть забезпечити більш комфортне життя для мешканців пансіонату. Адміністрація та підопічні пансіонату щиро Вам дякують за надану благодійну допомогу. Велике спасибі, за небайдужість та турботу. Ваша допомога важлива і своєчасна для нас в цей нелегкий час, Ви даруєте не просто матеріальні цінності, а даєте надію, що разом ми подолаємо будь-які негаразди.

IMG20220728101746-2

Культурно-дозвіллєва діяльність Горбанівського пансіонату

Мешканці пансіонату залучаються до активного життя згідно віку та стану здоров’я. Щоденна гігієнічно-профілактична гімнастика, тематичні бесіди в бібліотеці, аматорський гурток хорового співу, літературний гурток, гурток в’язання та вишивки, ретро-кінозал, більярдний клуб, тематичні заходи до державних та релігійних свят, підтримка патріотичного та незламного духу, вітанння з днем народження, та багато іншого.